Prekyba maistu, viešasis maitinimas SpausdintiAtgal




1 dalis

  • Bendroji dalis
  • Maisto higiena
  • VMVT informacija ir paaiškinimai
  • Maisto tvarkymo subjektu patvirtinimas
  • Maisto tvarkymas renginio metu
  • Prekių priėmimas ir gražinimas
  • Sveikatos tikrinimas, privalomasis higienos mokymas
  • Maisto produktų ženklinimas
  • Maisto produktų laikymo sąlygos
  • Vaisiai ir daržovės

2 dalis

  • Reikalavimai viešojo maitinimo įmonėms
  • Reikalavimai prekybos įmonėms
  • Mažmeninė prekyba alkoholio produktais ir tabako gaminiais
  • Higienos normos
  • Atliekos, šalutiniai gyvūniniai produktai
  • Pirtys, baseinai

Kainoraštis


Teisės aktų rinkinys „Prekyba maistu, viešasis maitinimas" skirtas maisto tvarkymo įmonėms - valgykloms, kavinėms, restoranams, parduotuvėms, įmonėms, prekiaujančioms maistu, įstaigoms, kuriose yra maisto tvarkymo skyriai - vaikų darželiams, mokykloms, stovykloms, ligoninėms, sanatorijoms ir kt.

Rinkinyje pateikiami Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos paaiškinimai, valstybinės maisto kontrolės principai, nurodymo dėl darbuotojo nušalinimo nuo darbo patalpose, kuriose tvarkomas maistas, forma, produktų, kurių vartojimo terminas pasibaigęs, teikimo labdarai tvarka, maisto tvarkymo kaimo turizmo sodybose reikalavimai, maisto produktų kontrolės reikalavimai maisto tvarkymo įmonėse, ekologiškų maisto produktų tvarkybos maitinimo įmonėse taisyklės.

Pateikiami maisto higienos reikalavimai, prekių priėmimo taisyklės, darbuotojų sveikatos tikrinimo tvarka, greitai gendančių maisto produktu laikymo taisyklės, šviežių vaisių, uogų, daržovių, grybų optimalios laikymo (sandėliavimo) sąlygos, šviežios mėsos, smulkintos mėsos ir mėsos pusgaminių tvarkymo mėnesine taisyklės, higienos reikalavimai superkant panaudotą stiklinę tarą maisto prekybos įmonėse, higienos reikalavimai prekybai negyvūniniais maisto produktais maisto prekybos įmonių savitarnos skyriuose ir daug kitų dokumentų.

Rinkinyje spausdinamos higienos normos – Maisto higiena, Maisto produktų ženklinimas, Medžiagos ir gaminiai, besiliečiantys su maistu, Geriamojo vandens saugos ir kokybės reikalavimai, Leidžiami vartoti maisto priedai.