Prekyba maistu, viešasis maitinimas SpausdintiAtgal
1 dalis
2 dalis
|
Kainoraštis
Teisės aktų rinkinys „Prekyba maistu, viešasis maitinimas" skirtas maisto tvarkymo įmonėms - valgykloms, kavinėms, restoranams, parduotuvėms, įmonėms, prekiaujančioms maistu, įstaigoms, kuriose yra maisto tvarkymo skyriai - vaikų darželiams, mokykloms, stovykloms, ligoninėms, sanatorijoms ir kt.
Rinkinyje pateikiami Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos paaiškinimai, valstybinės maisto kontrolės principai, nurodymo dėl darbuotojo nušalinimo nuo darbo patalpose, kuriose tvarkomas maistas, forma, produktų, kurių vartojimo terminas pasibaigęs, teikimo labdarai tvarka, maisto tvarkymo kaimo turizmo sodybose reikalavimai, maisto produktų kontrolės reikalavimai maisto tvarkymo įmonėse, ekologiškų maisto produktų tvarkybos maitinimo įmonėse taisyklės.
Pateikiami maisto higienos reikalavimai, prekių priėmimo taisyklės, darbuotojų sveikatos tikrinimo tvarka, greitai gendančių maisto produktu laikymo taisyklės, šviežių vaisių, uogų, daržovių, grybų optimalios laikymo (sandėliavimo) sąlygos, šviežios mėsos, smulkintos mėsos ir mėsos pusgaminių tvarkymo mėnesine taisyklės, higienos reikalavimai superkant panaudotą stiklinę tarą maisto prekybos įmonėse, higienos reikalavimai prekybai negyvūniniais maisto produktais maisto prekybos įmonių savitarnos skyriuose ir daug kitų dokumentų.
Rinkinyje spausdinamos higienos normos – Maisto higiena, Maisto produktų ženklinimas, Medžiagos ir gaminiai, besiliečiantys su maistu, Geriamojo vandens saugos ir kokybės reikalavimai, Leidžiami vartoti maisto priedai.