Teisės aktų naujienosSpausdintiAtgal

  • Pakeistas LRV nutarimas Nr. 511 „Dėl biudžetinių įstaigų ir organizacijų darbuotojų darbo apmokėjimo tvarkos tobulinimo"
    (įsigalioja 2012 m. rugpjūčio 1 d.)

LRV nutarimas
Dėl Lietuvos Respublikos Vyriausybės 1993 m. liepos 8 d. nutarimo Nr. 511 „Dėl biudžetinių įstaigų ir organizacijų darbuotojų darbo apmokėjimo tvarkos tobulinimo" pakeitimo
(2012 07 11 Nr. 871, Žin., 2012 07 20, Nr. 86-4504)

Lietuvos Respublikos Vyriausybės 1993 m. liepos 8 d. nutarimo Nr. 511 „Dėl biudžetinių įstaigų ir organizacijų darbuotojų darbo apmokėjimo tvarkos tobulinimo" pakeitimu, kuris įsigalioja 2012 m. rugpjūčio 1 d., numatyta galimybė iš darbo užmokesčiui skirtų asignavimų nustatyti didesnius, negu nurodyta Nutarimo 1-4 prieduose, tarnybinių atlyginimų koeficientus:

- biudžetinių įstaigų ir organizacijų vadovams, vadovų pavaduotojams, struktūrinių padalinių vadovams, jų pavaduotojams ir kitiems darbuotojams tarnybinių atlyginimų koeficientai gali būti didinami iki 45 procentų;

- mokslo ir studijų institucijų darbuotojams, kurių darbas susijęs su mokslo ir studijų institucijos akademinės ir (arba) mokslinės veiklos uždavinių įgyvendinimu, tarnybinių atlyginimų koeficientai gali būti didinami iki 50 procentų (anksčiau buvo - iki 30 procentų);

- nacionalinių kultūros ir meno įstaigų vadovams, vadovų pavaduotojams, struktūrinių padalinių vadovams, jų pavaduotojams ir kitiems darbuotojams tarnybinių atlyginimų koeficientai gali būti didinami iki 65 procentų.

Vyriausybės nutarimo 4 punkte nustatyta biudžetinių įstaigų ir organizacijų vadovų skatinimo tvarka. Biudžetinių įstaigų ir organizacijų vadovų tarnybinius atlyginimus (koeficientais), priedus prie tarnybinių atlyginimų ir skatinimo sąlygas turi nustatyti savininko teises ir pareigas įgyvendinanti institucija. Priedų, kurie nustatomi nurodant konkretų terminą, bet ne ilgesnį kaip iki kalendorinių metų pabaigos, dydis neturi viršyti 0,7 tarnybinio atlyginimo. Priedas nustatomas atsižvelgiant į praėjusių metų veiklos rezultatų vertinimo rodiklius (biudžetinės įstaigos ar organizacijos tikslų įgyvendinimas pagal atitinkamų metų strateginiame ar metiniame veiklos plane nustatytus vertinimo kriterijus ir (ar) kitus rodiklius). Konkrečius veiklos vertinimo rodiklius nustato biudžetinių įstaigų ir organizacijų savininko teises ir pareigas įgyvendinanti institucija.

Taip pat, siekiant išvengti būtinybės keisti Vyriausybės nutarimo priedus pasikeitus minimaliajai mėnesinei algai, šio nutarimo 1, 3 ir 4 prieduose vietoje koeficientų, atitinkančių minimaliąją mėnesinę algą, įvesti dydžiai „Minimalioji mėnesinė alga" ir „Minimalusis valandinis atlygis".

_________________

LRV nutarimas dėl Lietuvos Respublikos Vyriausybės 1993 m. liepos 8 d. nutarimo Nr. 511 „Dėl biudžetinių įstaigų ir organizacijų darbuotojų darbo apmokėjimo tvarkos tobulinimo" pakeitimo skelbiamas interneto tinklalapyje adresu:
http://www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.showdoc_l?p_id=430427&p_query=&p_tr2=2