Teisės aktų naujienosSpausdintiAtgal

  • Nauja darbuotojų saugos ir sveikatos instrukcijų rengimo tvarka
  • Nauja darbuotojų instruktavimo saugos ir sveikatos klausimais tvarka
    (įsigalioja 2012 m. spalio 1 d.)

Vyriausiojo valstybinio darbo inspektoriaus įsakymas
Dėl Darbuotojų saugos ir sveikatos instrukcijų rengimo ir darbuotojų, darbdavių susitarimu pasiųstų laikinam darbui į įmonę iš kitos įmonės, instruktavimo tvarkos aprašo patvirtinimo
(2012 08 10 Nr. V-240, Žin., 2012 08 17, Nr. 96-4944)

Vyriausiojo valstybinio darbo inspektoriaus 2012 08 10 įsakymu Nr. V-240 „Dėl Darbuotojų saugos ir sveikatos instrukcijų rengimo ir darbuotojų, darbdavių susitarimu pasiųstų laikinam darbui į įmonę iš kitos įmonės, instruktavimo tvarkos aprašo patvirtinimo", kuris įsigalioja 2012 m. spalio 1 d., įtvirtintos šios teisinio reguliavimo nuostatos:

- patvirtinta nauja darbuotojų saugos ir sveikatos instrukcijų rengimo tvarka;
- panaikinta Valstybinės darbo inspekcijos nustatyta darbuotojų instruktavimo saugos ir sveikatos klausimais tvarka;
- patvirtinta nauja darbuotojų, darbdavių susitarimu pasiųstų laikinam darbui į įmonę iš kitos įmonės, instruktavimo tvarka.

Nauja darbuotojų saugos ir sveikatos instrukcijų rengimo tvarka
Pagrindinės naujosios darbuotojų saugos ir sveikatos instrukcijų rengimo tvarkos nuostatos išliko tokios pačios, kaip ir anksčiau galiojusios. Instrukcijos įmonėje rengiamos darbo vietoms, darbuotojų profesijoms, darbams (gamybos procesams) atlikti. Darbo įrenginių (priemonių) naudojimo instrukcijos rengiamos nesant gamintojo parengtos naudojimo instrukcijos arba kai gamintojo parengta instrukcija yra nepakankama.

Atsisakyta reikalavimo, kad įmonės vadovas nustatytų instrukcijų peržiūrėjimo, jų keitimo ir papildymo tvarką. Instrukcijos peržiūrimos, keičiamos ir iš naujo patvirtinamos Aprašo 9 punkte nurodytais atvejais: „Instrukcija turi būti peržiūrėta, pakeista, papildyta ir iš naujo patvirtinta (visa ar jos pakeitimas, papildymas) įsigaliojus naujiems ar pakeistiems darbuotojų saugos ir sveikatos teisės aktams, į kurių reikalavimus turi būti atsižvelgiama instrukcijoje; įvykus nelaimingam atsitikimui darbe ar avarijai ir jų tyrimo metu paaiškėjus, kad reikia pakeisti ar papildyti atitinkamas instrukcijas; keičiant technologinį procesą, darbo sąlygas, pradedant naudoti, naujas medžiagas, žaliavas ir kitais darbuotojų saugai ir sveikatai užtikrinti aktualiais atvejais."

Taip pat nustatyta, kad instrukcijos, parengtos pagal ankstesniąją,  iki 2012 m. spalio 1 d. galiojusią tvarką, ir toliau gali būti naudojamos darbuotojams instruktuoti, jeigu jų reikalavimai neprieštarauja galiojantiems teisės norminiams aktams.

Nauja darbuotojų instruktavimo saugos ir sveikatos klausimais tvarka
Nuo 2012 m. spalio 1 d. netenka galios Lietuvos Respublikos vyriausiojo valstybinio darbo inspektoriaus 2005 04 20 įsakymas Nr.1-107 „Dėl darbuotojų saugos ir sveikatos instrukcijų rengimo ir instruktavimo tvarkos patvirtinimo", o kartu su juo netenka galios Valstybinės darbo inspekcijos nustatyta darbuotojų instruktavimo saugos ir sveikatos klausimais tvarka, joje įvardinti privalomieji instruktavimo tipai (įvadinis, pirminis darbo vietoje, periodinis darbo vietoje, papildomas darbo vietoje, tikslinis darbo vietoje), instruktavimo periodiškumas, taip pat netenka galios ir privalomosios instruktavimų registravimo žurnalų formos (įvadinio instruktavimo registravimo žurnalas, instruktavimų darbo vietoje registravimo žurnalas ir kt.).

Panaikinus Valstybinės darbo inspekcijos nustatytą darbuotojų instruktavimo saugos ir sveikatos klausimais tvarką, jos vietoje kitas teisės norminis aktas nėra priimtas. Nepaisant to, darbuotojai turi būti instruktuojami, o instruktavimo faktai turi būti fiksuojami, todėl darbdaviai privalo vadovautis bendrosiomis Darbuotojų saugos ir sveikatos įstatymo nuostatomis:

- darbuotojai instruktuojami priimant į darbą, perkeliant į kitą darbą, pakeitus darbo organizavimą, pradėjus naudoti naujas ar modernizuotas darbo priemones, pradėjus naudoti naujas technologijas, pakeitus ar priėmus naujus darbuotojų saugos ir sveikatos norminius teisės aktus (Įstatymo 25 straipsnio 6 punktas);
- darbuotojai instruktuojami ir kitais atvejais, kai darbdaviui atstovaujantis asmuo, darbdavio įgaliotas asmuo nusprendžia, kad to reikia siekiant apsaugoti darbuotojus nuo traumų ar profesinių ligų (Įstatymo 27 straipsnio 1 dalis);
- Darbuotojų instruktavimo ir mokymo tvarką įmonėje nustato darbdaviui atstovaujantis asmuo (Įstatymo 27 straipsnio 1 dalis).

Darbdaviai, nustatydami instruktavimo tvarką, gali vadovautis Valstybinės darbo inspekcijos parengtomis Instruktavimo tvarkos nustatymo ūkio subjekte metodinėmis rekomendacijomis, 2012 m. rugsėjo 5 d. paskelbtomis Valstybinės darbo inspekcijos interneto svetainėje adresu:
http://www.vdi.lt/kontaktai/AtmUploads/InstruktavimoTvarka.pdf

Valstybinė darbo inspekcija pažymi, kad darbdaviai ir toliau gali naudoti jau nusistovėjusią instruktavimo tvarką, gali likti tos pačios darbuotojų saugos ir sveikatos instrukcijos, instruktavimo tipai, instruktavimo periodiškumas, žurnalai, tačiau darbuotojų instruktavimo tvarka turi būti patvirtinta (jei ji dar nepatvirtinta) įmonės vadovo įsakymu ar kitu tvarkomuoju dokumentu.

Nauja darbuotojų, darbdavių susitarimu pasiųstų laikinam darbui į įmonę iš kitos įmonės, instruktavimo tvarka
Vyriausiojo valstybinio darbo inspektoriaus įsakymu patvirtinta nauja darbuotojų, darbdavių susitarimu pasiųstų laikinam darbui į įmonę iš kitos įmonės, instruktavimo tvarka. Darbuotojas, darbdavių susitarimu pasiųstas laikinam darbui į įmonę iš kitos įmonės, turi būti instruktuojamas saugiai dirbti konkrečioje darbo vietoje, nepaisant to, kad įmonėje, kurioje jis nuolat dirba, buvo nustatyta tvarka apmokytas ir instruktuotas. Darbdavys ar darbdaviui atstovaujantis asmuo, kurio naudai ir kuriam prižiūrint bei vadovaujant dirba laikinam darbui pasiųstas darbuotojas, šį darbuotoją instruktuoja ir instruktavimą įformina savo nustatyta tvarka:
- priimant į darbą, perkeliant į kitą darbą, pakeitus darbo organizavimą;
- pradėjus naudoti naujas ar modernizuotas darbo priemones;
- pradėjus naudoti naujas technologijas;
- pakeitus ar priėmus naujus darbuotojų saugos ir sveikatos norminius teisės aktus.

Darbuotojų, įdarbintų per laikinojo įdarbinimo įmonę, instruktavimo tvarka
Laikinojo įdarbinimo įmonė ir laikinojo darbo naudotojas, vadovaujantis Lietuvos Respublikos įdarbinimo per laikinojo įdarbinimo įmones įstatymu, privalo laikiniesiems darbuotojams užtikrinti tinkamas, saugias ir sveikatai nekenksmingas darbo sąlygas. Laikinieji darbuotojai instruktuojami tiek laikinojo įdarbinimo įmonėje, tiek ir laikinojo darbo naudotojo įmonėje, vadovaujantis Aprašo 10–12 punktuose nustatyta tvarka.

_________________

Vyriausiojo valstybinio darbo inspektoriaus įsakymas dėl Darbuotojų saugos ir sveikatos instrukcijų rengimo ir darbuotojų, darbdavių susitarimu pasiųstų laikinam darbui į įmonę iš kitos įmonės, instruktavimo tvarkos aprašo patvirtinimo skelbiamas interneto tinklalapyje adresu:
http://www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.showdoc_l?p_id=431394&p_query=&p_tr2=2

Valstybinės darbo inspekcijos pranešimas apie darbuotojų instruktavimo tvarkos pasikeitimus skelbiamas interneto tinklalapyje adresu: http://www.vdi.lt/index.php?-1353736872