Teisės aktų naujienosSpausdintiAtgal

  • Pakeistos Bendrosios priešgaisrinės saugos taisyklės
  • Pakeistas Gaisrinės saugos instruktažų registravimo žurnalas
    (įsigalioja 2012 m. lapkričio 1 d.)

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktoriaus įsakymas
Dėl Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento prie Vidaus reikalų ministerijos direktoriaus 2005 m. vasario 18 d. įsakymo Nr. 64 „Dėl Bendrųjų priešgaisrinės saugos taisyklių patvirtinimo ir kai kurių Priešgaisrinės apsaugos departamento prie Vidaus reikalų ministerijos ir Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento prie Vidaus reikalų ministerijos direktoriaus įsakymų pripažinimo netekusiais galios" pakeitimo
(2012 10 08 Nr. 304, Žin., 2012 10 11, Nr. 118-5970)

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktoriaus įsakymu pakeistos Bendrosios priešgaisrinės saugos taisyklės (toliau Taisyklės).

Vietoje anksčiau buvusių dviejų gaisrinės saugos instruktažų registracijos žurnalų (įvadinio instruktažo ir instruktažų darbo vietoje registracijos žurnalų) numatytas tik vienas „Gaisrinės saugos instruktažų registracijos žurnalas". Šiame žurnale registruojami visi instruktažai (įvadinis, periodinis darbo vietoje ir papildomas darbo vietoje).

Bendrasis Gaisrinės saugos instruktažų registracijos žurnalas sudarytas iš tokių skilčių (atitaisyta pagal atitaisymą „Valstybės žiniose", Žin., 2012 10 25, Nr. 124, p. 128):
1. Data;
2. Instruktuojamo asmens vardas ir pavardė;
3. Instruktuojamo asmens pareigos;
4. Instrukcijos Nr.;
5. Instruktažo pavadinimas;
6. Instruktuojančio asmens pareigos, vardas ir pavardė;
7. Instruktuojančio asmens parašas;
8. Instruktuojamo asmens parašas.

Žurnalo forma gali būti papildyta kitomis reikalingomis skiltimis.

Taip pat atsisakyta reikalavimo įmonėse, įstaigose ir organizacijose, kuriose privalo būti sudarytas valstybės tarnautojų ir darbuotojų veiksmų kilus gaisrui planas, ne rečiau kaip kartą per metus rengti pratybas šiam planui išmokti. Antro priedo pirmoji pastraipa išdėstyta taip:

„Įmonėje, įstaigoje, organizacijoje, kurioje dirba arba nuolat būna daugiau kaip šimtas žmonių, turi būti parengtas valstybės tarnautojų ir darbuotojų veiksmų kilus gaisrui planas (toliau – planas). Planą, suderintą su Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentui pavaldžia įstaiga, tvirtina įmonės, įstaigos, organizacijos vadovas. Šiam planui išmokti įmonėje, įstaigoje, organizacijoje ne rečiau kaip kartą per metus turi būti rengiamos pratybos."

Kartu su šiais pakeitimais panaikintas nurodymas kiekvienais metais visus valstybės tarnautojus ir darbuotojus pakartotinai supažindinti su žmonių evakuavimo planu. Šešto priedo 7 punktas išdėstytas taip:

„7. Visi valstybės tarnautojai ir darbuotojai turi būti supažindinti su žmonių evakuavimo planu ir privalo mokėti juo naudotis. Pakartotinai turi būti supažindinama kiekvienais metais."

Kiti Taisyklių pakeitimai susiję su durpynų gaisrinės saugos reikalavimais (pakeisti Taisyklių 45, 47, 48, 57, 386 punktai ir 10 priedas „Durpynų gaisrams gesinti pritaikytos technikos parinkimo reikalavimai", taip pat pripažinti netekusiais galios Taisyklių 46, 49 ir 56 punktai).

_________________

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktoriaus įsakymas dėl Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento prie Vidaus reikalų ministerijos direktoriaus 2005 m. vasario 18 d. įsakymo Nr. 64 „Dėl Bendrųjų priešgaisrinės saugos taisyklių patvirtinimo ir kai kurių Priešgaisrinės apsaugos departamento prie Vidaus reikalų ministerijos ir Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento prie Vidaus reikalų ministerijos direktoriaus įsakymų pripažinimo netekusiais galios" pakeitimo skelbiamas interneto tinklalapyje adresu:
http://www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.showdoc_l?p_id=434754&p_query=&p_tr2=2