Teisės aktų naujienosSpausdintiAtgal

  • Pakeistos Įrodymo, kad prekės prarastos dėl force majeure ar nusikalstamos trečiųjų asmenų veikos, taisyklės
    (įsigalioja 2012 m. spalio 28 d.)

LRV nutarimas
Dėl Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2002 m. birželio 12 d. nutarimo Nr. 861 „Dėl Lietuvos Respublikos pridėtinės vertės mokesčio įstatymo įgyvendinimo" pakeitimo
(2012 10 24 Nr. 1283, Žin., 2012 10 27, Nr. 125-6274)

LRV nutarimu pakeistos Įrodymo, kad prekės prarastos dėl force majeure ar nusikalstamos trečiųjų asmenų veikos, taisyklės. Taisyklėse reikalavimas turėti dokumentą, kuriuo patvirtinama, kad iškelta baudžiamoji byla, pakeistas reikalavimu turėti dokumentą, kuriuo patvirtinama, kad pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Taisyklių 7 ir 8 punktai išdėstyti taip:

„7. PVM mokėtojas ar kitas apmokestinamasis asmuo, norėdamas netikslinti PVM atskaitos ar nemokėti PVM, privalo turėti dokumentą, kuriuo patvirtinama, kad iškelta baudžiamoji byla pradėtas ikiteisminis tyrimas."

 „8. Jeigu PVM mokėtojas nustatyta tvarka ar per nustatytus terminus nepraneša apskrities valstybinei mokesčių inspekcijai apie įvykius, kurių metu buvo prarastos prekės, nepateikia arba atitinkamai neturi reikalaujamų dokumentų arba pateikti (turimi) dokumentai yra klaidingi ar suklastoti, taip pat jeigu paaiškėja aplinkybės, kad prekės prarastos ne dėl nusikalstamos trečiųjų asmenų veikos, PVM atskaita už prarastas prekes turi būti tikslinama teisės aktų nustatyta tvarka. Jeigu PVM mokėtojas ar kitas apmokestinamasis asmuo nustatyta tvarka ar per nustatytus terminus nepraneša apskrities valstybinei mokesčių inspekcijai apie įvykius, kurių metu buvo prarastos prekės, nepateikia arba atitinkamai neturi reikalaujamų dokumentų arba pateikti (turimi) dokumentai yra klaidingi ar suklastoti, taip pat jeigu paaiškėja aplinkybės, kad prekės prarastos ne dėl nusikalstamos trečiųjų asmenų veikos, PVM už prarastas prekes, kurios buvo muitinės prižiūrimos, turi būti mokamas teisės aktų nustatyta tvarka."

_________________

LRV nutarimas dėl Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2002 m. birželio 12 d. nutarimo Nr. 861 „Dėl Lietuvos Respublikos pridėtinės vertės mokesčio įstatymo įgyvendinimo" pakeitimo skelbiamas interneto tinklalapyje adresu:
http://www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.showdoc_l?p_id=435598&p_query=&p_tr2=2