Teisės aktų naujienosSpausdintiAtgal

  • Pakeistos Pinigų priėmimo ir pinigų išmokėjimo kvitų naudojimo, išrašymo ir apskaitos taisyklės
  • Pakeista pinigų priėmimo kvito forma
    (įsigalioja 2012 m. spalio 28 d.)

Finansų ministro įsakymas
Dėl finansų ministro 2002 m. spalio 30 d. įsakymo Nr. 340 „Dėl Pinigų priėmimo ir pinigų išmokėjimo kvitų naudojimo, išrašymo ir apskaitos taisyklių patvirtinimo" pakeitimo
(2012 10 25 Nr. 1K-359, Žin., 2012 10 27, Nr. 125-6290)

Lietuvos Respublikos finansų ministro įsakymu pakeistos Pinigų priėmimo ir pinigų išmokėjimo kvitų naudojimo, išrašymo ir apskaitos taisyklės ir šių Taisyklių 1 priedas - Pinigų priėmimo kvito forma.

Taisyklių 6.8 punkte nustatyta, kad pinigų priėmimo kvite pirkėjo parašas, vardas, pavardė, asmens kodas ir gyvenamoji vieta nurodomi tik pirkėjo pageidavimu.

Atitinkamai pakeista Pinigų priėmimo kvito forma, prie pirkėjo parašo, vardo, pavardės, asmens kodo ir gyvenamosios vietos rekvizito pažymint, kad šie duomenys nurodomi pirkėjo pageidavimu.

Kiti Taisyklių pakeitimai yra redakcinio pobūdžio.

Finansų ministro įsakymu taip pat nustatyta, kad iki šio įsakymo įsigaliojimo užsakytieji, pagamintieji arba įsigytieji pinigų priėmimo kvitų blankai gali būti naudojami neribotą laiką.

_________________

Finansų ministro įsakymas dėl finansų ministro 2002 m. spalio 30 d. įsakymo Nr. 340 „Dėl Pinigų priėmimo ir pinigų išmokėjimo kvitų naudojimo, išrašymo ir apskaitos taisyklių patvirtinimo" pakeitimo skelbiamas interneto tinklalapyje adresu:
http://www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.showdoc_l?p_id=435751&p_query=&p_tr2=2