Teisės aktų naujienosSpausdintiAtgal

  • Pakeistos Duomenų apie apdraustuosius ir draudėjus pateikimo ir tikslinimo taisyklės
    (įsigalioja 2012 m. lapkričio 9 d.)

VSDFV direktoriaus įsakymas
Dėl Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos direktoriaus 2010 m. birželio 4 d. įsakymo Nr. V-243 „Dėl Duomenų apie apdraustuosius ir draudėjus pateikimo ir tikslinimo taisyklių, socialinio draudimo pranešimų/prašymo formų ir jų elektroninių duomenų struktūros aprašų patvirtinimo" pakeitimo
(2012 11 05 Nr. V-543, Žin., 2012 11 08, Nr. 129-6534)

VSDVF direktoriaus įsakymu pakeistos Duomenų apie apdraustuosius ir draudėjus pateikimo ir tikslinimo taisyklės.

Nustatyta, kad apdraustajam asmeniui suteikus nemokamas atostogas, 12-SD pranešimas apie apdraustųjų nedraudiminius laikotarpius teikiamas tik tuo atveju, jei šiuo laikotarpiu apdraustasis iš draudėjo negauna kitų pajamų, nuo kurių Lietuvos Respublikos valstybinio socialinio draudimo įstatymo nustatyta tvarka turi būti skaičiuojamos ir mokamos įmokos (Taisyklių 37.1 punktas).

Patikslinta, kad NP-SD pranešimo pateikimo būdai yra tokie patys kaip ir kitų SD pranešimų pateikimo būdai, t.y., per EDAS, o draudėjai, turintys 4 ir mažiau apdraustųjų asmenų gali teikti rašytinį dokumentą (Taisyklių 11 ir 57 punktai pripažinti netekusiais galios).

Taip pat papildyta apdraustojo asmens duomenų tikslinimo tvarka pagal įsiteisėjusį teismo sprendimą:
„971. Teismo priteistas vidutinis darbo užmokestis už priverstinės pravaikštos laiką Registre išdėstomas vadovaujantis teismo sprendimu už visą priverstinės pravaikštos laikotarpį."

_________________

VSDFV direktoriaus įsakymas dėl Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos direktoriaus 2010 m. birželio 4 d. įsakymo Nr. V-243 „Dėl Duomenų apie apdraustuosius ir draudėjus pateikimo ir tikslinimo taisyklių, socialinio draudimo pranešimų/prašymo formų ir jų elektroninių duomenų struktūros aprašų patvirtinimo" pakeitimo skelbiamas interneto tinklalapyje adresu:
http://www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.showdoc_l?p_id=436866&p_query=&p_tr2=2