Teisės aktų naujienosSpausdintiAtgal

  • Pakeistas 7-asis VSAFAS „Apskaitos politikos, apskaitinių įverčių keitimas ir klaidų taisymas"
    (įsigalioja 2012 12 30)

Finansų ministro įsakymas
Dėl finansų ministro 2008 m. vasario 8 d. įsakymo Nr. 1K-058 „Dėl viešojo sektoriaus apskaitos ir finansinės atskaitomybės 7-ojo standarto patvirtinimo" pakeitimo
(2012 12 21 Nr. 1K-440, Žin., 2012 12 29, Nr. 153-7871)

Finansų ministro įsakymu pakeistas 7-asis viešojo sektoriaus apskaitos ir finansinės atskaitomybės standartas „Apskaitos politikos, apskaitinių įverčių keitimas ir klaidų taisymas". Šis įsakymas taikomas finansinių ataskaitų rinkiniams, sudaromiems už 2012 metus ir vėlesnius ataskaitinius laikotarpius.

Standarto 28 ir 30 punktuose padaryti redakcinio pobūdžio pakeitimai:

„28. Atskirų finansinių ataskaitų (nekonsoliduotųjų) aiškinamajame rašte viešojo sektoriaus subjektas turi detalizuoti visas apskaitos politikos keitimo ir esminių klaidų taisymo sumas su nuorodomis į aiškinamojo rašto pastabas, kuriose aprašytas susijęs apskaitos politikos keitimas ir (arba) esminės klaidos taisymas pagal šio standarto 6, 7, 9 ir 10 prieduose nustatytas formas. Jų suma turi sutapti su viešojo sektoriaus subjekto veiklos rezultatų ataskaitos straipsnyje „Apskaitos politikos keitimo ir esminių klaidų taisymo įtaka" nurodyta suma."

„30. Jei rengdamas metinių finansinių ataskaitų rinkinį už 2010 metus viešojo sektoriaus subjektas užregistravo klaidų taisymus po finansinių ataskaitų patvirtinimo Viešojo sektoriaus apskaitos ir ataskaitų konsolidavimo informacinėje sistemoje, visi klaidų taisymai detalizuojami pagal šio standarto 6, 7, 9 ir 10 prieduose nustatytas formas."

Taip pat pakeisti Standarto priedai. Standarto 7 ir 9 priedai išdėstyti nauja redakcija, o 8 ir 11 priedai pripažinti netekusiais galios.

Standarto 7 priede pateikta Informacijos apie apskaitos politikos keitimo ir klaidų taisymo įtaką finansinės būklės ataskaitos straipsniams teikimo žemesniojo lygio viešojo sektoriaus subjektų, išskyrus mokesčių fondus ir išteklių fondus, finansinių ataskaitų aiškinamajame rašte forma papildyta nauju 3-iuoju stulpeliu „Pastabos Nr.", o Ilgalaikio turto eilutės „IV. Kitas ilgalaikis turtas" pavadinimas pakeistas į pavadinimą „IV. Mineraliniai ištekliai ir kitas ilgalaikis turtas".

Standarto 8 priedas „Informacijos apie apskaitos politikos keitimo ir klaidų taisymo įtaką finansinės būklės ataskaitos straipsniams teikimo aukštesniojo lygio finansinių ataskaitų aiškinamajame rašte forma" pripažintas netekusiu galios.

Standarto 9 priede pateikta Informacijos apie apskaitos politikos keitimo ir klaidų taisymo įtaką veiklos rezultatų ataskaitos straipsniams teikimo žemesniojo lygio mokesčių fondų ir išteklių fondų (įskaitant socialinės apsaugos fondus) finansinių ataskaitų aiškinamajame rašte forma papildyta nauju 3-iuoju stulpeliu „Pastabos Nr."

Standarto 11 priedas „Informacijos apie apskaitos politikos keitimo ir klaidų taisymo įtaką veiklos rezultatų ataskaitos straipsniams teikimo aukštesniojo lygio finansinių ataskaitų aiškinamajame rašte forma" pripažintas netekusiu galios.

_________________

Finansų ministro įsakymas dėl finansų ministro 2008 m. vasario 8 d. įsakymo Nr. 1K-058 „Dėl viešojo sektoriaus apskaitos ir finansinės atskaitomybės 7-ojo standarto patvirtinimo" pakeitimo skelbiamas interneto svetainėje adresu:
http://www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.showdoc_l?p_id=440591&p_query=&p_tr2=2