Teisės aktų naujienosSpausdintiAtgal

  • Paskelbti juridiniai asmenys, laiku neinformavę VMI apie išmokas gyventojams
  • Mokesčius sumokėti pamiršusios įmonės ir gyventojai sulauks VMI priminimų
  • Valstybinė mokesčių inspekcija kviečia registruotis į 2013 m. kovo mėnesį vyksiančius seminarus mokesčių klausimais

Valstybinės mokesčių inspekcijos pranešimai
(2013 m. vasario 18 ir 19 d.)

Valstybinės mokesčių inspekcijos pranešimai:

Paskelbti juridiniai asmenys, laiku neinformavę VMI apie išmokas gyventojams
Valstybinė mokesčių inspekcija praneša, kad paskelbti sąrašai įmonių ir organizacijų, kurios iki šiol nepateikė informacijos apie praėjusiais metais darbuotojams išmokėtus atlyginimus bei kitas išmokas susijusiems asmenims. Juridinių asmenų pavadinimai skelbiami tinklalapyje http://nauja.vmi.lt -> Apie VMI -> Paslaugos -> Informacijos rinkmenos (http://nauja.vmi.lt/cms/vmi-informacijos-rinkmenos).

VMI pažymi, kad ypač griežtai vertins tokį juridinių asmenų mokestinių prievolių nevykdymą, kadangi tai tiesiogiai susiję su gyventojų galimybe pasinaudoti mokesčių lengvatomis. Už deklaracijų nepateikimą, neteisingų duomenų pateikimą yra numatyta administracinė atsakomybė. Plačiau apie tai Valstybinė mokesčių inspekcija informuoja šiame pranešime.

Mokesčius sumokėti pamiršusios įmonės ir gyventojai sulauks VMI priminimų
Valstybinė mokesčių inspekcija informuoja, jog mokesčių mokėtojai, turintys „pamirštų" mokestinių nepriemokų valstybei, sulauks VMI pranešimų apie turimas skolas biudžetui. Nereaguosiantys į priminimus bei piktybiškai vengsiantys atsiskaityti mokėtojai neturėtų nustebti sulaukę iš Mokesčių administratoriaus ir griežtų išieškojimo veiksmų. Plačiau apie tai – šiame pranešime

Valstybinė mokesčių inspekcija kviečia registruotis į 2013 m. kovo mėnesį vyksiančius seminarus mokesčių klausimaisplačiau apie tai.