Teisės aktų naujienosSpausdintiAtgal

  • VMI informuoja, kad žemės mokestį šiemet privalu sumokėti iki lapkričio 15 d.
  • VMI perspėja, kad sukčiai bando pelnytis iš žemės mokesčio mokėtojų

Valstybinės mokesčių inspekcijos pranešimai
(2013 m. spalio 24 ir 29 d.)

Žemės mokestį šiemet privalu sumokėti iki lapkričio 15 d.
VMI informuoja, jog žemės mokestį jos savininkai turi sumokėti iki šių metų lapkričio 15 dienos. „Mano VMI" sistemos vartotojams jau pateiktos mokėtinos žemės mokesčio sumos, o nuo spalio 25 dienos elektroninio deklaravimo sistemoje pradedamos publikuoti deklaracijos, kuriose gyventojai bei įmonės ras išsamią informaciją apie jų valdomus sklypus, pritaikytą savivaldybės nustatytą žemės mokesčio tarifą bei kitą informaciją. Žemės savininkus, kurie dar nėra EDS vartotojai, popierinės deklaracijos pasieks klasikiniu paštu.

VMI primena, jog žemės mokesčių mokėtojui pateikiamoje deklaracijoje yra nurodytas mokesčių specialistas ir pateikti jo kontaktai. VMI atstovas, mokesčių mokėtojui pageidaujant, galės išaiškinti kaip susigrąžinti žemės mokesčio permoką, permokos ar nepriemokos atsiradimo priežastis.

Plačiau apie tai – šiame pranešime.

VMI perspėja, kad sukčiai bando pelnytis iš žemės mokesčio mokėtojų
VMI praneša apie pastebėtus sukčių, apsimetusių VMI darbuotojais, bandymus pasipelnyti iš patiklių gyventojų ir informuoja, kad VMI specialistai gyventojams neskambina ir nekviečia jų atvykti į mokesčių inspekciją sumokėti žemės mokesčio, taip pat akcentuoja, kad grynais pinigais joks mokesčių inspekcijos darbuotojas mokesčių nepriima.

Plačiau apie tai – šiame pranešime.