Teisės aktų naujienosSpausdintiAtgal

  • VMVT informuoja apie tai, kas gali sukelti mėsos švytėjimą

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos informacija
(2013 11 18)

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba pažymi, kad vartotojus neramina kartais pasitaikantis reiškinys - mėsos švytėjimas. Nacionalinis maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institutas informuoja, kad tokį mėsos švytėjimą gali sukelti švytinčios (liuminescuojančios) bakterijos.

Liuminescuojančios bakterijos, kaip ir daugelis kitų aplinkoje esančių bakterijų, ligų nesukelia. Tačiau tai yra neįprastas, dažnam vartotojui ir nepriimtinas reiškinys.

Atlikus manomai šviečiančios mėsos laboratorinius tyrimus dėl fosforo nustatymo, prielaida apie galimai didesnį fosforo kiekį nepasitvirtino.

Plačiau apie tai Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja šiame pranešime:
http://vmvt.lt/lt/naujienos/3403/