Teisės aktų naujienosSpausdintiAtgal

Lietuvos Respublikos Garantijų komandiruotiems darbuotojams įstatymas
(2005 05 12, Nr. X-199, Žin., 2005 05 28, Nr. 67-2406)

  • garantijos darbuotojams, išsiųstiems laikinai dirbti kitoje ES valstybėje narėje ir darbuotojams, atsiųstiems iš kitų valstybių laikinai dirbti Lietuvos Respublikos teritorijoje

Įstatymas užtikrina garantijas darbuotojams, išsiųstiems laikinai dirbti kitoje Europos Sąjungos valstybėje narėje, taip pat Europos ekonominei erdvei priklausančioje valstybėje (toliau – valstybėje narėje), ir darbuotojams, atsiųstiems iš kitų valstybių laikinai dirbti Lietuvos Respublikos teritorijoje. Ne valstybių narių teritorijose įsisteigusioms įmonėms negali būti taikomos sąlygos, palankesnės už tas, kurios taikomos valstybės narės teritorijoje įsisteigusioms įmonėms.

Įstatymas taikomas, esant bent vienai iš 3 straipsnyje nurodytų sąlygų:

3 straipsnis. Įstatymo taikymas
1. Šis įstatymas taikomas, kai darbuotojas siunčiamas laikinai dirbti kitos valstybės narės teritorijoje:
1) pagal sutartį dėl paslaugų teikimo ar darbų atlikimo, darbdavio sudarytą su toje valstybėje narėje veikiančiu užsakovu, arba
2) darbdavio įmonės filiale, atstovybėje ar grupės įmonėje, arba
3) kaip laikino įdarbinimo įmonės darbuotojas.
2. Šis įstatymas taip pat taikomas, kai šio straipsnio 1 dalyje numatytais pagrindais į Lietuvos Respublikos teritoriją atsiunčiamas laikinai dirbti darbuotojas iš kitos valstybės.
3. Šis įstatymas netaikomas prekybinių laivų įguloms, kurioms galioja Lietuvos Respublikos prekybinės laivybos įstatymas.

Pažymėtina, kad šio įstatymo nuostatos netaikomos darbuotojams, siunčiamiems į tarnybines komandiruotes Lietuvos Respublikoje ir į užsienį. Garantijas darbuotojams, pasiųstiems į tarnybines komandiruotes, nustato Lietuvos Respublikos darbo kodeksas ir Vyriausybė. Tarnybine komandiruote (pagal LRV 2004 11 03 nutarimą Nr. 1365, Žin., 2004 11 06, Nr. 162-5905) laikomas teisės aktų nustatyta tvarka įformintas darbuotojo išvykimas tam tikram laikui iš nuolatinės darbo vietos darbdavio siuntimu atlikti darbo funkcijas, vykdyti tarnybinį pavedimą ar kelti kvalifikaciją.