Teisės aktų naujienosSpausdintiAtgal

VMI viršininko įsakymas
Dėl mokesčių mokėtojų aptarnavimo Valstybinėje mokesčių inspekcijoje metodinių rekomendacijų patvirtinimo
(2005 11 21 Nr. VA-77, Žin., 2005 11 29, Nr. 140-5068)

  • galima būtų visiems pasimokyti, kaip reikia aptarnauti klientus

Šios rekomendacijos, matyt, yra dar vienas žingsnis mokesčių mokėtojų aptarnavimo gerinimo, jų švietimo ir pagalbos deklaruojant bei mokant mokesčius kryptimi.

VMI
"7.2. Darbuotojas turi šypsotis, žiūrėdamas į mokesčių mokėtoją, paklausti: „Kuo galiu būti naudingas“, „Klausau Jūsų“ ir pan. Viso bendravimo metu darbuotojo veido išraiška turi būti pritarianti, kalbama ramiu tonu, privalu nuolat vartoti pagarbius kreipinius: „Jūs“, „pone(-ia)“. Prireikus, nukreipti ir/ar palydėti pas kompetentingą darbuotoją.
7.3. Bendraujant su mokesčių mokėtoju darbuotojui neleistina: sėdėti parėmus galvą, smakrą, demonstruoti nuovargį ar abejingumą, tuo pat metu bendrauti su bendradarbiais, pažįstamais ar kalbėtis telefonu ir pan. ne mokesčio mokėtojui rūpimais klausimais.
7.4. Darbuotojas, nepertraukdamas mokesčio mokėtojo, turi jį išklausyti, išsiaiškinti jo poreikius. Išklausęs mokesčių mokėtoją, darbuotojas turi įsitikinti, kad gerai suprato jo poreikį. Prireikus, darbuotojas gali paprašyti mokesčių mokėtojo pateikti reikalingus dokumentus ar informaciją (kurios nėra VMI duomenų bazėse) ir gavęs juos bei išsiaiškinęs padėtį, pateikti prašomą informaciją."

Kartu su maloniu aptarnavimu,

"20.2. Mokesčių mokėtojui paprašius, darbuotojas turi padėti užpildyti deklaraciją, prašymą ar kitą mokestinį dokumentą.
20.3. Darbuotojas, atsakingas už deklaracijų priėmimą (apdorojimą), ar VMI atsakingas padalinys įvertina mokesčių mokėtojo pateiktą deklaraciją (kurią galima pateikti: atvykus į AVMI, elektroniniu būdu ar klasikiniu paštu) ir esant netikslumams (deklaracija užpildyta klaidingai) informuoja mokesčių mokėtoją, išsiunčiant jam informacinį pranešimą. Informacinis pranešimas mokesčių mokėtojui siunčiamas tomis pačiomis priemonėmis, kaip ir buvo pateikta mokesčių mokėtojo deklaracija (paštu arba elektroniniu paštu)."