Teisės aktų naujienosSpausdintiAtgal

  • Padidintos biudžetinių įstaigų darbuotojų tarnybinių atlyginimų viršutinės ribos
  • Biudžetinių įstaigų vyriausiųjų buhalterių atlyginimai

LRV nutarimas
Dėl Lietuvos Respublikos Vyriausybės 1993 m. liepos 8 d. nutarimo Nr. 511 „Dėl biudžetinių įstaigų ir organizacijų darbuotojų darbo apmokėjimo tvarkos tobulinimo“ pakeitimo
(2006 09 27 Nr. 954, Žin., 2006 09 30, Nr. 105-4006)

Padidintos biudžetinių įstaigų darbuotojų tarnybinių atlyginimų viršutinės ribos
Gera žinia tiems biudžetinių įstaigų darbuotojams, kurių atlyginimai jau buvo pasiekę nustatytą viršutinę ribą. Nuo 2006 m. spalio 1 dienos apie 20 proc. didinama viršutinė atlyginimų riba kultūros ir meno darbuotojams, socialiniams darbuotojams, kitų biudžetinių įstaigų ir organizacijų darbuotojams. Dar daugiau didinama viršutinė tarnybinių atlyginimų riba Aplinkos ministerijai pavaldžių biudžetinių įstaigų bei Žemės ūkio ministerijai pavaldžių biudžetinių įstaigų darbuotojams. 

Biudžetinių įstaigų vyriausiųjų buhalterių atlyginimai
Iki šiol vyriausiųjų buhalterių tarnybiniai atlyginimai buvo susieti su įstaigų vadovų tarnybiniais atlyginimais. Vyriausiųjų buhalterių atlyginimai turėjo būti 10–20 procentų mažesni už įstaigų ar organizacijų vadovų tarnybinius atlyginimus bei neviršyti 18 bazinės mėnesinės algos dydžių.

Nuo 2006 m. spalio 1 dienos vyriausių buhalterių tarnybiniai atlyginimai išdėstyti atskira eilute su koeficientu 5,22-18 ir nebepriklauso nuo įstaigų vadovų tarnybinių atlyginimų.