Teisės aktų naujienosSpausdintiAtgal

  • 1995-2002 metais neišmokėtos pensijų dalies išmokėjimo įstatymas

Lietuvos Respublikos valstybinių socialinio draudimo senatvės ir invalidumo pensijų dalies išmokėjimo įstatymas
(2007 11 06 Nr. X-1313, Žin., 2007 11 22, Nr. 120-4880)

Lietuvos Respublikos valstybinių socialinio draudimo senatvės ir invalidumo pensijų dalies išmokėjimo įstatymas nustato valstybinių socialinio draudimo senatvės ir invalidumo pensijų dalies išmokėjimo sąlygas ir tvarką tiems šių pensijų gavėjams, kurie po pensijos paskyrimo laikotarpiu nuo 1995 m. sausio 1 d. iki 2002 m. gruodžio 31 d. turėjo draudžiamųjų pajamų, dėl kurių dydžio pagal tuo metu galiojusias Lietuvos Respublikos valstybinių socialinio draudimo pensijų įstatymo nuostatas jiems buvo mokama ne visa paskirta valstybinė socialinio draudimo senatvės ar invalidumo pensija.

Apskaičiuota senatvės ar invalidumo pensijos dalies suma asmeniui išmokama 2008-2010 metais Vyriausybės nustatyta tvarka. Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos teritoriniai skyriai senatvės ir invalidumo pensijų dalies sumas pradeda išmokėti nuo 2008 m. liepos 1 d.

Senatvės ar invalidumo pensijos dalies suma išmokama be asmens, turinčio teisę gauti senatvės ar invalidumo pensijos dalies sumą, prašymo.

Apskaičiuota senatvės ar invalidumo pensijos dalies suma pervedama į asmens, turinčio teisę gauti šią sumą, sąskaitą Lietuvos Respublikos teritorijoje esančiame banke.

Teisę gauti senatvės ar invalidumo pensijos dalį, priklausančią mirusiam asmeniui, turi asmenys, kuriems paveldėjimo tvarka pereina mirusiojo asmens turtas.

Vyriausybė ne vėliau kaip iki 2008 m. kovo 1 d. nustato senatvės ir invalidumo pensijų dalies sumų išmokėjimo tvarką.