Teisės aktų naujienosSpausdintiAtgal

  • Didinama motinystės (tėvystės) pašalpa, jos mokėjimo trukmė pratęsiama iki 2 metų
  • Dviguba ar triguba motinystės ir motinystės (tėvystės pašalpa) gimus dvynukams ar trynukams
  • Motinystės (tėvystės) ir motinystės pašalpos abi kartu
  • Kompensuojamojo uždarbio skaičiavimas nuo nuo 2009 m. sausio 1 d.

Lietuvos Respublikos ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymo 3, 5, 6, 8, 10, 15, 16, 17, 18, 181, 183, 19, 20, 21 straipsnių pakeitimo ir papildymo įstatymas
(2007 12 04 Nr. X-1338, Žin., 2007 12 15, Nr. 132-5346)

Nuo 2008 m. sausio 1 d. įsigalioja Lietuvos Respublikos ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymo 3, 5, 6, 8, 10, 15, 16, 17, 18, 181, 183, 19, 20, 21 straipsnių pakeitimo ir papildymo įstatymas.

Motinystės (tėvystės) pašalpos mokėjimo trukmė pratęsiama iki 2 metų
motinystės (tėvystės) pašalpa skiriama apdraustajam asmeniui vaiko priežiūros atostogų metu, kol vaikui sueis dveji metai (5 str. 3 d. 3 punktas ir 20 str. 1 dalis).

Didinama motinystės (tėvystės) pašalpa
Motinystės (tėvystės) pašalpos dydis nuo nėštumo ir gimdymo atostogų pabaigos, kol vaikui sueis vieni metai, yra 100 procentų, o kol vaikui sueis dveji metai, - 85 procentai pašalpos gavėjo kompensuojamojo uždarbio dydžio (21 str. 1 dalis).

Dviguba ar triguba motinystės ir motinystės (tėvystės pašalpa) gimus dvynukams ar trynukams
Jei gimė daugiau negu vienas vaikas, motinystės pašalpa, mokama nėštumo ir gimdymo atostogų laikotarpiu bei motinystės (tėvystės) pašalpa, mokama vaiko priežiūros atostogų metu, didinama atsižvelgiant į vienu metu gimusių vaikų skaičių: gimus dvynukams - 2 kartus, gimus trynukams - 3 kartus ir t. t. (18 str. 1 dalis ir 21 str. 3 dalis).

Motinystės (tėvystės) ir motinystės pašalpos abi kartu
Kai moteriai, gaunančiai motinystės (tėvystės) pašalpą dėl vaiko priežiūros, suteikiamos nėštumo ir gimdymo atostogos dėl dar vieno vaiko ir ji įgyja teisę gauti motinystės pašalpą nėštumo ir gimdymo atostogų laikotarpiu, jai mokamos abi šios pašalpos (19 str. 4 dalis).

Kompensuojamojo uždarbio skaičiavimas nuo nuo 2009 m. sausio 1 d.
Nuo 2009 m. sausio 1 d. kompensuojamasis uždarbis, pagal kurį nustatomas motinystės, tėvystės, motinystės (tėvystės) pašalpų dydis, yra apskaičiuojamas pagal apdraustojo asmens draudžiamąsias pajamas, turėtas šešis iš eilės mėnesius, praėjusius iki užpraeito kalendorinio ketvirčio pabaigos nuo nėštumo ir gimdymo, tėvystės arba vaiko priežiūros atostogų pradžios mėnesio (6 str. 2 dalis).

Kompensuojamasis uždarbis, jei esant vaiko priežiūros atostogose gimsta kitas vaikas
Jeigu visą laikotarpį arba jo dalį, pagal kurį skaičiuojamas kompensuojamasis uždarbis, apdraustasis buvo nėštumo ir gimdymo, tėvystės ar vaiko priežiūros, kol jam sueis treji metai, atostogose, jo prašymu nauja motinystės, tėvystės ar motinystės (tėvystės) pašalpa gali būti apskaičiuota iš kompensuojamojo uždarbio, pagal kurį buvo apskaičiuota ankstesnė (pirmesnė) motinystės, tėvystės ar motinystės (tėvystės) pašalpa (6 str. 3 dalis).

Ši nuostata užtikrina, jog esant vaiko priežiūros, kol jam sueis treji metai, atostogose ir gimus dar vienam vaikui, nauja motinystės, tėvystės ar motinystės (tėvystės) pašalpa bus nemažesnė už ankstesniąją.

Motinystės (tėvystės) pašalpos dydis, jei apdraustasis, kuris buvo ar yra išleistas vaiko priežiūros atostogų, dirba
Jeigu apdraustasis, kuris buvo ar yra išleistas vaiko priežiūros atostogų, turi draudžiamųjų pajamų, kurių dydis mažesnis už motinystės (tėvystės) pašalpą, jam mokamas šios pašalpos ir jo atitinkamą mėnesį turėtų draudžiamųjų pajamų skirtumas Vyriausybės tvirtinamų Ligos ir motinystės socialinio draudimo pašalpų nuostatų nustatyta tvarka (21 str. 4 dalis).

Pavyzdžiui, pagal LR darbo kodeksą, darbuotojas, auginantis vaiką iki trejų metų, turi teisę dirbti ne visą darbo laiką. Tačiau, dirbdamas ne visą darbo laiką dėl vaiko auginimo, jis gauna mažesnį atlyginimą. Tokiu atveju, jei darbuotojo atlyginimas bus mažesnis už motinystės (tėvystės) pašalpos dydį, jis gaus šios pašalpos ir atlyginimo skirtumą.

Teisė gauti tėvystės pašalpą
Teisę gauti tėvystės pašalpą turi ne tik asmenys, gyvenantys santuokoje su kūdikio motina, bet ir asmenys, negyvenantys santuokoje su kūdikio motina, bet pripažinę tėvystę (181 str. 1 d. 4 punktas).

Ligos pašalpa vaikui prižiūrėti
Ligos pašalpa skiriama asmeniui, kuris prižiūri vaiką tuo atveju, kai asmuo, kuriam suteiktos nėštumo ir gimdymo atostogos ar atostogos vaikui prižiūrėti, kol jam sueis treji metai (toliau - vaiko priežiūros atostogos), dėl savo ligos ar traumos negali šio vaiko prižiūrėti (5 str. 2 d. 6 punktas ir 10 str. 2 dalis).

Lietuvos Respublikos ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymo 3, 5, 6, 8, 10, 15, 16, 17, 18, 181, 183, 19, 20, 21 straipsnių pakeitimo ir papildymo įstatymo taikymas

Įsigaliojus šiam įstatymui, iki tol paskirtos ir pradėtos mokėti motinystės (tėvystės) socialinio draudimo pašalpos, vadovaujantis šio įstatymo nuostatomis, atitinkamai perskaičiuojamos, padidinamos ir (ar) pratęsiamas jų mokėjimo laikotarpis.

Vaiko priežiūros atostogose esantiems apdraustiesiems asmenims (nepaisant to, ar vaiko priežiūros atostogos tęsiamos, ar suteikiamos iš naujo) ir nurodytiems Lietuvos Respublikos ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymo 19 straipsnio 6 ir 7 dalyse asmenims, kuriems motinystės (tėvystės) socialinio draudimo pašalpų mokėjimo laikas buvo pasibaigęs, nes vaikui (vaikams) suėjo vieni metai, nuo 2008 m. sausio 1 d. šių pašalpų mokėjimas tęsiamas, jeigu vaikui (vaikams) dar nėra suėję dveji metai.

Aukščiau numatytais atvejais apdraustojo asmens kompensuojamasis uždarbis iš naujo neperskaičiuojamas.