Teisės aktų naujienosSpausdintiAtgal

  • Minimaliojo darbo užmokesčio dydžių, socialinės apsaugos išmokų ir bazinio bausmių ir nuobaudų dydžio indeksavimas
  • Rodiklis „MGL" keičiamas nauju rodikliu „bazinė socialinė išmoka" 

Lietuvos Respublikos minimaliojo darbo užmokesčio dydžių, socialinės apsaugos išmokų ir bazinio bausmių ir nuobaudų dydžio indeksavimo įstatymas
(2008 07 15 Nr. X-1710, Žin., 2008 07 22, Nr. 83-3294)

Lietuvos Respublikos minimaliojo darbo užmokesčio dydžių, socialinės apsaugos išmokų ir bazinio bausmių ir nuobaudų dydžio indeksavimo įstatymas įsigalioja 2008 m. rugpjūčio 1 d.

Šiuo įstatymu siekiama kompensuoti dėl vartotojų kainų padidėjimo prarastas pajamas.

Lietuvos Respublikos Vyriausybė kasmet, atsižvelgdama į šio įstatymo nuostatas, priima sprendimą dėl minimaliojo darbo užmokesčio dydžių, bazinės socialinės išmokos dydžio, valstybės remiamų pajamų dydžio, valstybinės socialinio draudimo bazinės pensijos dydžio, valstybinės socialinio draudimo našlių pensijos bazinio dydžio, valstybinių pensijų bazės dydžio, bazinio bausmių ir nuobaudų dydžio, pareigūnų ir karių valstybinių pensijų, iki 1991 m. liepos 1 d. paskirtų pareigūnų ir karių valstybinių pensijų už tarnybą (ištarnautus metus) ir netekto darbingumo pensijų bei teisėjų valstybinių pensijų indeksavimo.

Rodiklis „MGL" keičiamas nauju rodikliu „bazinė socialinė išmoka"
Įsigaliojus šiam įstatymui, kituose teisės aktuose vartojamas rodiklis „minimalusis gyvenimo lygis", arba „MGL", yra tapatus ir lygus bazinei socialinei išmokai. Šio įstatymo įsigaliojimo dieną bazinės socialinės išmokos dydis prilyginamas tą dieną galiojusiam minimaliojo gyvenimo lygio dydžiui.