Teisės aktų naujienosSpausdintiAtgal

  • Valstybės nekilnojamųjų daiktų pripažinimo nereikalingais valstybės ir savivaldybės funkcijoms įgyvendinti tvarka

LRV nutarimas
Dėl Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2001 m. spalio 19 d. nutarimo Nr. 1250 „Dėl Pripažinto nereikalingu arba netinkamu (negalimu) naudoti valstybės ir savivaldybių turto nurašymo, išardymo ir likvidavimo tvarkos aprašo patvirtinimo" pakeitimo
(2008 10 14 Nr. 1048, Žin., 2008 10 25, Nr. 123-4672)

LR valstybės ir savivaldybių turto valdymo, naudojimo ir disponavimo juo įstatymo 22 straipsnio 4 dalis nustato, jog turto valdytojų sprendimai dėl valstybės nekilnojamųjų daiktų pripažinimo nereikalingais valstybės ir savivaldybės funkcijoms įgyvendinti turi būti suderinti su Vyriausybės įgaliota institucija.

Vadovaudamasi šiomis Įstatymo nuostatomis, Vyriausybė pakeitė 2001 m. spalio 19 d. nutarimą Nr. 1250 „Dėl Pripažinto nereikalingu arba netinkamu (negalimu) naudoti valstybės ir savivaldybių turto nurašymo, išardymo ir likvidavimo tvarkos aprašo patvirtinimo" ir nutarė:

„įgalioti Aplinkos ministeriją derinti pagal Lietuvos Respublikos valstybės ir savivaldybių turto valdymo, naudojimo ir disponavimo juo įstatymo 22 straipsnio 1 dalies 8 punkto nuostatas priimamus turto valdytojų sprendimus dėl valstybės nekilnojamųjų daiktų pripažinimo nereikalingais valstybės funkcijoms įgyvendinti." (Nutarimo 21 punktas).

Turto valdytojai, priimdami sprendimą nurašyti valstybės nekilnojamąjį daiktą, nereikalingą valstybės funkcijoms įgyvendinti pagal Įstatymo 22 straipsnio 1 dalies 8 punktą, turi gauti raštišką Aplinkos ministerijos sutikimą (Aprašo 12.21 punktas).