Teisės aktų naujienosSpausdintiAtgal

  • Pranešimo apie asmenis, gaunančius pajamas pagal autorines sutartis, taip pat apie asmenis, gaunančius pajamas iš sporto ar atlikėjo veiklos, 13-SD, 13-SD-T formos ir jų užpildymo taisyklės

VSDFV direktoriaus įsakymas
Dėl 13-SD pranešimo apie asmenis, gaunančius pajamas pagal autorines sutartis, taip pat apie asmenis, gaunančius pajamas iš sporto ar atlikėjo veiklos, pateikimo taisyklių patvirtinimo
(2009 03 06 Nr. V-105, Žin., 2009 03 13, Nr. 28-1127)

Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos direktoriaus įsakymu patvirtintos Pranešimo apie asmenis, gaunančius pajamas pagal autorines sutartis, taip pat apie asmenis, gaunančius pajamas iš sporto ar atlikėjo veiklos, 13-SD, 13-SD-T formos ir jų užpildymo taisyklės.

Šiomis Taisyklėmis privalo vadovautis visi juridiniai asmenys bei jų filialai ir atstovybės, taip pat fiziniai asmenys, kurie įstatymų nustatyta tvarka privalo mokėti valstybinio socialinio draudimo įmokas už asmenis, gaunančius pajamas pagal autorines sutartis, taip pat už asmenis, gaunančius pajamas iš sporto ir (ar) atlikėjo veiklos (toliau – draudėjai).

Draudėjai užpildo ir pateikia Fondo valdybos teritoriniam skyriui, kuriame vykdoma šio draudėjo apskaita, 13-SD pranešimą apie asmenis, gaunančius pajamas pagal autorines sutartis, taip pat apie asmenis, gaunančius pajamas iš sporto ar atlikėjo veiklos, kai vadovaujantis Lietuvos Respublikos valstybinio socialinio draudimo įstatymo nuostatomis draudėjas privalo priskaičiuoti, išskaityti ir sumokėti valstybinio socialinio draudimo įmokas už asmenis, gaunančius pajamas pagal autorines sutartis, taip pat už asmenis, gaunančius pajamas iš sporto ir (ar) atlikėjo veiklos.

13-SD pranešimai neteikiami, jei asmenų pajamų, gautų iš sporto ir (ar) atlikėjo veiklos ar pagal autorines sutartis, sumos įtraukiamos į jų individualios veiklos pajamas.

13-SD pranešimą draudėjas privalo pateikti atitinkamo atlygio išmokėjimo dieną, sumokėjus valstybinio socialinio draudimo įmokas.

Draudėjai iki 2009 m. kovo 30 d. privalo vadovaudamiesi šiuo įsakymu patvirtintomis taisyklėmis pateikti duomenis apie asmenis, nuo 2009 m. sausio 1 d. iki šio įsakymo įsigaliojimo dienos gavusius pajamas pagal autorines sutartis, iš sporto ar atlikėjo veiklos.