Teisės aktų naujienosSpausdintiAtgal

  • Supaprastintos mokestinės nepriemokos sumokėjimo atidėjimo taisyklės

Finansų ministro įsakymas dėl finansų ministro 1998 m. lapkričio 17 d. įsakymo Nr. 268 "Dėl Mokestinės nepriemokos sumokėjimo atidėjimo arba išdėstymo taisyklių patvirtinimo" pakeitimo
(2009 04 28 Nr. 1K-136, Žin., 2009 05 05, Nr. 50-2017)

Finansų ministro įsakymu pakeistos mokestinės nepriemokos sumokėjimo atidėjimo arba išdėstymo taisyklės (toliau - Taisyklės).

Supaprastinta prašymo atidėti mokestinės nepriemokos sumokėjimą į biudžetą pateikimo tvarka, jei mokesčių mokėtojui yra skolingas pats biudžetas. Dokumentai, kuriais pagrindžiama dėl neįvykdytų finansinių įsipareigojimų atsiradusi ir iš biudžeto lėšų dengtina skola mokesčių mokėtojui, visais atvejais laikomi įrodančiais realias galimybes atitinkama apimtimi atsiskaityti su biudžetu. Šiuo atveju mokesčių administratorius paprastai kitų dokumentų nebereikalauja (Taisyklių 14 punktas).

Panaikinti Taisyklių 8, 13.2 ir 32 punktai:

8. Vienu metu dėl vieno mokesčių mokėtojo gali būti priimti ir/arba vykdomi ne daugiau kaip trys atitinkamo mokesčių administratoriaus sprendimai atidėti arba išdėstyti mokestinės nepriemokos sumokėjimo terminą.

13. Prašyme turi būti nurodyta:
13.1. įsiskolinimo priežastys;
13.2. prašymo motyvai: kokių veiksmų iki prašymo pateikimo mokesčių mokėtojas ėmėsi, kad stabilizuotų savo finansinę būklę, kokie iš jų įgyvendinti;

32. Mokesčių mokėtojas, su kuriuo sudaryta mokestinės paskolos sutartis, privalo laiku mokėti einamuosius mokesčius.