Teisės aktų naujienosSpausdintiAtgal

  • Pakeistos Kasos darbo organizavimo ir kasos operacijų atlikimo taisyklės

LRV nutarimas
Dėl Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2000 m. vasario 17 d. nutarimo Nr. 179 „Dėl Kasos darbo organizavimo ir kasos operacijų atlikimo taisyklių patvirtinimo" pakeitimo
(2009 07 22 Nr. 766, Žin., 2009 07 25, Nr. 88-3754)

Pakeistos Kasos darbo organizavimo ir kasos operacijų atlikimo taisyklės (toliau - Taisyklės), patvirtintos Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2000 m. vasario 17 d. nutarimu Nr. 179 „Dėl Kasos darbo organizavimo ir kasos operacijų atlikimo taisyklių patvirtinimo".

Iki šio pakeitimo tik biudžetinėse įstaigose atskaitingas asmuo, paėmęs grynus pinigus iš kasos įvairiems mokėjimams atlikti, turėjo atsiskaityti už jų panaudojimą ne rečiau kaip kartą per mėnesį, o nepanaudotus pinigus grąžinti į kasą. Kitų ūkio subjektų atskaitingiems asmenims nebuvo ribojamas laikas, per kurį jie turėjo atsiskaityti už pinigų panaudojimą. Buvo nustatyti atvejai, kai įmonių kasose sukauptas dideles grynųjų pinigų sumas neribotam laikotarpiui išsiimdavo įmonių vadovai, motyvuodami ketinimais atsiskaityti už numatytas pirkti prekes ar paslaugas.

Nuo šiol Kasos darbo organizavimo ir kasos operacijų atlikimo taisyklėse nustatytas reikalavimas visų ūkio subjektų atskaitingiems asmenims už iš kasos gautų pinigų panaudojimą atsiskaityti ne rečiau kaip kartą per mėnesį (Taisyklių 9 punktas), o nepanaudotus pinigus grąžinti į kasą.