Teisės aktų naujienosSpausdintiAtgal

  • Nuo 2010 m. vasario 1 d. SAM pranešimas apie apdraustuosius turi būti teikiamas kas mėnesį

VSDFV direktoriaus įsakymas
Dėl SAM pranešimo apie apdraustuosius už ataskaitinį laikotarpį pateikimo taisyklių patvirtinimo
(2009 12 24 Nr. V-766, Žin., 2009 12 31, Nr. 157-7126)

2010 m. vasario 1 d. įsigalioja naujos versijos SAM (versija 02) pranešimo apie apdraustuosius už ataskaitinį laikotarpį forma ir jos pateikimo taisyklės.

SAM pranešimą privaloma teikti kas mėnesį iki kito mėnesio 15 dienos
SAM pranešimą už mėnesį draudėjai privalo pateikti Fondo valdybos teritoriniam skyriui iki kito kalendorinio mėnesio 15 dienos. Jeigu paskutinė termino diena tenka ne darbo dienai (šeštadienis ir sekmadienis) ar oficialios šventės dienai, termino pabaigos data laikoma po jos einanti darbo diena.

Sumažėjo SAM pranešimo priedų kiekis
Liko tik du SAM pranešimo priedai:
- SAM3SD (Apdraustųjų (be atleistųjų) valstybinio socialinio draudimo įmokos);
- SAM3SDP (Apdraustųjų valstybinio socialinio draudimo laikotarpius ir įmokos).

Draudėjams nebereikia pildyti anksčiau buvusio priedo SAMF4 (Valstybinio socialinio draudimo ir sveikatos draudimo fondo biudžetų lėšų finansinė ataskaita) ir SAMF4-1 (Valstybinio socialinio draudimo įmokų, delspinigių ir baudų įsiskolinimo sumokėjimo atidėjimo ataskaita).

SAM pranešimo pateikimo būdai
SAM pranešimas teikiamas siunčiant elektroninį dokumentą per Elektroninę draudėjų aptarnavimo sistemą. Taip pateiktas pranešimas turi būti pasirašytas saugiu elektroniniu parašu, sukurtu saugia parašo formavimo įranga ir patvirtintu galiojančiu kvalifikuotu sertifikatu.

Draudėjai, turintys 9 ir mažiau apdraustųjų asmenų, SAM pranešimą gali teikti ir šiais būdais:

- pateikiant popierinį dokumentą tiesiogiai Fondo valdybos teritoriniam skyriui;
- siunčiant popierinį dokumentą registruota pašto siunta, kurios išsiuntimo data turi būti ne vėlesnė, kaip nustatyta Taisyklių 7 punkte;
- siunčiant dokumentą faksimiliniu ryšiu ir ne vėliau kaip per 2 darbo dienas nuo pranešimo išsiuntimo pateikiant pranešimo originalą;
- siunčiant popierinio dokumento duomenų elektroninę FFData formato bylą (nepasirašytą saugiu elektroniniu parašu) per Elektroninę draudėjų aptarnavimo sistemą ir ne vėliau kaip per 2 darbo dienas nuo duomenų išsiuntimo pateikiant pranešimo originalą.