Teisės aktų naujienosSpausdintiAtgal

  • Pakeistos Verslo liudijimų išdavimo gyventojams taisyklės

LRV nutarimas
Dėl Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2002 m. lapkričio 19 d. nutarimo Nr. 1797 „Dėl Verslo liudijimų išdavimo gyventojams taisyklių" pakeitimo
(2010 05 19 Nr. 576, Žin., 2010 05 22, Nr. 59-2915)

Pakeistos Verslo liudijimų išdavimo gyventojams taisyklės (toliau - Taisyklės), patvirtintos Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2002 m. lapkričio 19 d. nutarimu Nr. 1797.

Minimalus verslo liudijimo išdavimo laikotarpis sutrumpintas iki 5 dienų
Verslo liudijimai išduodami pageidaujamam kalendorinių metų laikotarpiui, bet ne ilgiau kaip kalendoriniams metams ir ne trumpiau kaip 5 dienoms (buvo – ne trumpiau kaip mėnesiui), išskyrus prekybos verslo liudijimus (Taisyklių 2 punktas).

Nuostatos dėl prekybos verslo liudijimo trukmės nepasikeitė. Prekybos verslo liudijimai gali būti išduodami bet kuriam pageidaujamam kalendorinių metų laikotarpiui, tačiau šis laikotarpis negali nusitęsti į kitus kalendorinius metus, tai yra gyventojas gali įsigyti prekybos verslo liudijimą vienai arba kelioms dienoms, arba ilgesniam laikotarpiui. Prašyme turi būti įrašyta, kurio mėnesio kuriomis dienomis pageidaujama prekiauti, ir šios dienos nurodomos verslo liudijime.

Verslo liudijimo įteikimo būdas
Verslo liudijimas gali būti įteiktas Lietuvos Respublikos mokesčių administravimo įstatymo 164 straipsnyje nurodytu būdu (Taisyklių 4.1 punktas), t.y.:
1) tiesiogiai įteikiant;
2) siunčiant registruotu laišku;
3) telekomunikacijų galiniais įrenginiais (elektroniniu paštu);
4) viešai paskelbiant.

Veiklos (išskyrus prekybą ir gamybą) vykdymo vietoje pakanka turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą vietoje verslo liudijimo
Verslo liudijimus įsigiję gyventojai veiklos vykdymo vietoje privalo turėti arba verslo liudijimą arba asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą. Gyventojai, įsigiję prekybos verslo liudijimus, – prekybos vietoje, o gamybos verslo liudijimus, – gamybos vietoje privalo turėti verslo liudijimą ir prekių, medžiagų arba žaliavų įsigijimo dokumentus (Taisyklių 16 punktas).