Teisės aktų naujienosSpausdintiAtgal

  • Atnaujinta gyventojų pajamų elektroninio deklaravimo sistema
  • VMI primena: gyventojai gali susigražinti permokėtą GPM, jei dirbo ne visus metus ir kitais atvejais

VMI pranešimai
Dėl 2010 m. gyventojų pajamų deklaravimo
(2011 03 10)

1. Valstybinė mokesčių inspekcija prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos informuoja, kad nuo 2011 m. kovo 10 d. gyventojams, deklaruojantiems 2010 metų pajamas ir turtą, atnaujintoje elektroninio deklaravimo sistemoje (toliau – EDS) yra suformuotos preliminariosios deklaracijos.
 
Gyventojams atnaujintoje EDS bus dar patogiau ir greičiau teikti deklaracijas. Nebereikia siųstis jokių programų ar šablonų – deklaracijas galima pildyti tiesiogiai internete, vadinamuoju „on-line" būdu, o pildant dokumentą nustatomos pildymo klaidos, nurodoma, kur ir ką taisyti. Taip pat yra galimybė išsaugoti tarpinius pildymo rezultatus, o vėliau pratęsti pildymą.

Informacija apie atnaujintą EDS - VMI interneto svetainėje adresu:
http://www.vmi.lt/lt/?itemId=10821643


2. Valstybinė mokesčių inspekcija prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos informuoja, kad preliminarios gyventojų pajamų deklaracijos rodo, kad 611 tūkstančių gyventojų galės susigrąžinti gyventojų pajamų mokesčio permokas dėl netaikyto, ar taikyto mažesnio metinio neapmokestinamojo pajamų dydžio.

Grąžintinas GPM gali susidaryti šiais atvejais:
- kai gyventojas dirbo ne visus metus;
- kai gyventojas turėjo darbinių santykių, tačiau savo darbo pajamoms neprašė taikyti NPD, nes žinojo, kad per metus gali gauti papildomų pajamų iš kitų darbo santykių arba  kitų apmokestinamų pajamų, pvz.: palūkanų, dividendų, autorinių atlyginimų;
- kitais atvejais.

Plačiau apie tai - VMI interneto svetainėje adresu:
http://www.vmi.lt/lt/?itemId=10821644