Teisės aktų naujienosSpausdintiAtgal

  • Išplėstas asmenų, privalančių teikti privačių interesų deklaraciją, ratas

Lietuvos Respublikos viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo 2 ir 4 straipsnių pakeitimo įstatymas
(2011 03 15 Nr. XI-1279, Žin., 2011 03 29, Nr. 37-1758)

Lietuvos Respublikos viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo (toliau - įstatymas) 2 ir 4 straipsnių pakeitimo įstatymu išplėstas asmenų, privalančių teikti privačių interesų deklaraciją, ratas.

Nustatyta, kad privačių interesų deklaracijas privalo teikti ir akcinių bendrovių, kuriose valstybė ar savivaldybė turi bet kurią dalį įstatinio kapitalo arba akcijų, vadovai ir jų pavaduotojai. Įstatymo 4 straipsnio 2 dalis išdėstyta taip:

„2. Šio įstatymo nuostatos dėl privačių interesų deklaravimo taip pat taikomos akcinių bendrovių, kuriose valstybė ar savivaldybė turi daugiau kaip 50 procentų įstatinio kapitalo arba akcijų, vadovams ir jų pavaduotojams, taip pat kandidatams į Seimo narius, Respublikos Prezidentus, Vyriausybės narius, savivaldybių tarybų narius ir merus, Europos Parlamento narius. Kandidatai deklaracijas pateikia rinkimų įstatymų nustatyta tvarka."