Teisės aktų naujienosSpausdintiAtgal

  • Nuspręsta, kurie darbdaviai (draudėjai) neprivalės teikti informacijos apie darbo priemonių ir darbo sąlygų neatitiktį Valstybinei darbo inspekcijai

Socialinės apsaugos ir darbo ministro įsakymas
Dėl Rodiklių, apibūdinančių darbdavio (draudėjo) darbuotojų saugos ir sveikatos būklę, dydžių apskaičiavimo ir jų teikimo Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybai tvarkos aprašo patvirtinimo
(2011 06 30 Nr. A1-306, Žin., 2011 07 09, Nr. 83-4044)

Socialinės apsaugos ir darbo ministro įsakymu patvirtintas Rodiklių, apibūdinančių darbdavio (draudėjo) darbuotojų saugos ir sveikatos būklę, dydžių apskaičiavimo ir jų teikimo Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybai tvarkos aprašas:
http://www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.showdoc_l?p_id=403439&p_query=&p_tr2=

Aprašo nustatyta tvarka Valstybinė darbo inspekcija apskaičiuos tam tikrus rodiklius ir juos pateiks Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybai. Pagal pateiktus duomenis darbdaviai (draudėjai) bus priskiriami atitinkamai nelaimingų atsitikimų darbe ir profesinių ligų socialinio draudimo įmokos tarifų grupei.

Taip pat nuspręsta, kurie darbdaviai (draudėjai) neprivalės teikti informacijos apie darbo priemonių ir darbo sąlygų neatitiktį Valstybinei darbo inspekcijai
Socialinės apsaugos ir darbo ministras Aprašo 10 punkte nustatė, kad Valstybinei darbo inspekcijai informacijos apie darbo priemonių ir darbo sąlygų neatitiktį neteikia:
- valstybės institucijos ir įstaigos, taip pat
- darbdaviai (draudėjai), kurių darbuotojų skaičius neviršija 9 (imtinai), jeigu jie nevykdo pavojingų darbų, įtrauktų į Pavojingų darbų sąrašą, patvirtintą Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2002 m. rugsėjo 3 d. nutarimu Nr. 1386 (Žin., 2002, Nr. 87-3751).

_________________

Apie draudėjų priskyrimo nelaimingų atsitikimų darbe ir profesinių ligų socialinio draudimo įmokos tarifų grupėms metodiką ir apie darbdavių prievolę teikti informaciją Valstybinei darbo inspekcijai apie darbuotojų saugos būklę ir darbo vietų atitiktį darbuotojų saugos ir sveikatos teisės aktų reikalavimams rašoma šiose apžvalgose:
http://www.teisidas.lt/index.php?newsid=848
http://www.teisidas.lt/index.php?newsid=810