Teisės aktų naujienosSpausdintiAtgal

  • Pakeistos Ataskaitos apie kontroliuojamuosius ir kontroliuojančius vienetus bei asmenis FR0438 formos užpildymo taisyklės
    (įsigalioja 2011 m. rugpjūčio 7 d.) 

VMI viršininko įsakymas
Dėl Valstybinės mokesčių inspekcijos prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos viršininko 2002 m. gruodžio 24 d. įsakymo Nr. 376 „Dėl Ataskaitos apie kontroliuojamuosius ir kontroliuojančius vienetus bei asmenis FR0438 formos bei jos užpildymo taisyklių patvirtinimo" papildymo
(2011 07 29 Nr. VA-91, Žin., 2011 08 06, Nr. 100-4730)

VMI viršininko įsakymu pakeistos Ataskaitos apie kontroliuojamuosius ir kontroliuojančius vienetus bei asmenis FR0438 formos užpildymo taisyklės.

Taisyklių 14 punkte nurodyta, kad ataskaitos A dalies nepildo valstybės ir savivaldybės įmonės, nes jos negali būti kitų juridinių asmenų dalyvėmis.

Taisyklių 18 punktas taip pat papildytas nuostata, aktualia valstybės ir savivaldybės įmonėms:

„18. Ataskaitos B dalyje turi būti įrašomi duomenys apie ataskaitą teikiančio vieneto kontroliuojančius asmenis (Lietuvos ir užsienio vienetus bei nuolatinius ir nenuolatinius gyventojus), taip pat asmenis, kurie tiesiogiai ataskaitą teikiančiame vienete paskutinę mokestinio laikotarpio dieną valdo ne mažiau kaip 10 procentų akcijų (dalių, pajų) ar turi kitų teisių į paskirstytojo pelno dalį arba išimtinių teisių jas įsigyti. Duomenys apie kontroliuojančius asmenis, kurie ataskaitą teikiančiame vienete paskutinę mokestinio laikotarpio dieną valdo mažiau kaip 10 procentų akcijų (dalių, pajų) ar turi kitų teisių į paskirstytojo pelno dalį arba išimtinių teisių jas įsigyti, nepateikiami. Valstybės įmonės, pildydamos Ataskaitos B dalį, nurodo valstybės įmonės savininko teises ir pareigas įgyvendinančios institucijos duomenis. Savivaldybės įmonės, pildydamos Ataskaitos B dalį, nurodo savivaldybės įmonės savininko teises ir pareigas įgyvendinančios institucijos duomenis."