Teisės aktų naujienosSpausdintiAtgal

  • Patvirtintas Mokytojų priėmimo ir atleidimo iš darbo tvarkos aprašas
    (įsigalioja 2011 m. rugsėjo 23 d.)

Švietimo ir mokslo ministro įsakymas
Dėl Mokytojų priėmimo ir atleidimo iš darbo tvarkos aprašo patvirtinimo
(2011 09 15 Nr. V-1680, Žin., 2011 09 22, Nr. 115-5419)

Švietimo ir mokslo ministro įsakymu patvirtintas Mokytojų priėmimo ir atleidimo iš darbo tvarkos aprašas.

Aprašas nustato informacijos apie laisvą mokytojo pareigybę paskelbimo, asmenų priėmimo dirbti mokytoju tvarką. Aprašo tikslas - užtikrinti viešumą, palankias ir lygias galimybes dalyvauti atrankoje visiems asmenims, siekiantiems dirbti mokytoju; iš atrankoje dalyvaujančiųjų atrinkti tinkamiausią.

Informacija apie laisvą mokytojo pareigybę skelbiama mokyklos interneto svetainėje (jos nesant - savininko teises ir pareigas įgyvendinančios institucijos, dalyvių susirinkimo) ir Darbo biržos interneto svetainėje. Skelbime nurodoma: mokyklos pavadinimas, pareigybės pavadinimas, darbo krūvis, darbo sutarties rūšis, kvalifikaciniai reikalavimai pareigybei užimti, dokumentai, kuriuos būtina pateikti, data, iki kurios pateikiami dokumentai (dokumentams priimti nustatomas 14 kalendorinių dienų terminas, įskaitant paskelbimo dieną) ir adresas, taip pat pateikiami pasiteiravimo telefonų numeriai, elektroninio pašto adresas ir kita reikalinga informacija.

Mokyklos direktorius, pasikalbėjęs su visais pretendentais, išklausęs stebėtojų nuomonę, priima sprendimą ir apie jį informuoja pretendentus.

Mokytojų priėmimo ir atleidimo iš darbo tvarkos aprašas skelbiamas interneto tinklalapyje adresu:
http://www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.showdoc_l?p_id=406845&p_query=&p_tr2=