Teisės aktų naujienosSpausdintiAtgal

  • Patvirtintas Gaisrinės saugos reikalavimų nedideliems prekybos, maitinimo ir paslaugų paskirties statiniams (patalpoms) klausimynas
    (įsigalioja 2011 m. gruodžio 1 d.)

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktoriaus įsakymas
Dėl Gaisrinės saugos reikalavimų nedideliems prekybos, maitinimo ir paslaugų paskirties statiniams (patalpoms) klausimyno patvirtinimo
(2011 11 23 Nr. 1-327, Žin., 2011 11 29, Nr. 144-6801)

Siekiant tobulinti verslo priežiūros sistemą ir garantuoti priežiūros skaidrumą, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktoriaus įsakymu patvirtintas Gaisrinės saugos reikalavimų nedideliems prekybos, maitinimo ir paslaugų paskirties statiniams (patalpoms) klausimynas. Klausimynas leidžia verslininkams tiksliai žinoti, ką tikrins priešgaisrinės priežiūros pareigūnai.

Šis klausimynas privalomas priešgaisrinės priežiūros pareigūnams, tikrinant nedidelius prekybos (iki 100 m2), maitinimo (iki 200 m2) ir paslaugų paskirties (iki 100 m2) statinius ar patalpas.

Klausimynas sudarytas iš aiškių konkrečių klausimų, į kuriuos reikia atsakyti „taip" arba „ne". Vadovaudamasis šiais klausimais, inspektorius tikrins ar laikomasi svarbiausių teisės aktų reikalavimų, už kurių nesilaikymą paprastai taikoma bauda. Verslininkai nebus baudžiami už pažeidimus, kurie neįtraukti į Klausimyną, išskyrus išimtinius atvejus, siekiant užkirsti kelią reikšmingos žalos padarymui.

_________________

Gaisrinės saugos reikalavimų nedideliems prekybos, maitinimo ir paslaugų paskirties statiniams (patalpoms) klausimynas skelbiamas interneto tinklalapyje adresu:
http://www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.showdoc_l?p_id=412756&p_query=&p_tr2=2