Teisės aktų naujienosSpausdintiAtgal

  • Patvirtintos naujos Dokumentų saugojimo taisyklės (vietoje ankstesnių Dokumentų saugojimo ir saugyklų įrengimo taisyklių)
  • Patvirtintos naujos Elektroninių dokumentų valdymo taisyklės

Lietuvos vyriausiojo archyvaro įsakymas dėl Dokumentų saugojimo taisyklių patvirtinimo
(2011 12 28 Nr. V-157, Žin., 2012 01 05, Nr. 2-64)

Lietuvos vyriausiojo archyvaro įsakymas dėl Elektroninių dokumentų valdymo taisyklių patvirtinimo
(2011 12 29 Nr. V-158, Žin., 2012 01 06, Nr. 3-104)

Lietuvos vyriausiojo archyvaro įsakymu vietoje anksčiau galiojusių Dokumentų saugojimo ir saugyklų įrengimo taisyklių patvirtintos naujos Dokumentų saugojimo taisyklės, kurios įsigalioja 2012 m. sausio 6 d.

Dokumentų saugojimo taisyklės nustato valstybės ir savivaldybių institucijų, įstaigų ir įmonių, valstybės įgaliotų asmenų, taip pat juridinių ar fizinių asmenų, siekiančių gauti licenciją teikti dokumentų saugojimo paslaugą, dokumentų saugojimo ir saugyklų įrengimo reikalavimus.

Dokumentų saugojimo taisyklės skelbiamos interneto tinklalapyje adresu:
http://www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.showdoc_l?p_id=416431&p_query=&p_tr2=2

Taip pat patvirtintos naujos Elektroninių dokumentų valdymo taisyklės, įsigaliojančios 2012 m. sausio 7 d.

Elektroninių dokumentų valdymo taisyklės nustato valstybės ir savivaldybių institucijų, įstaigų ir įmonių, kitų subjektų, įgaliotų atlikti viešojo administravimo funkcijas, valstybės įgaliotų asmenų (toliau – įstaigos) elektroninių dokumentų rengimo, tvarkymo, apskaitos, saugojimo ir elektroninių dokumentų valdymo sistemų bendruosius reikalavimus.

Nevalstybinėms organizacijoms, privatiems juridiniams asmenims šiose Taisyklėse nustatyti reikalavimai yra rekomendaciniai, tačiau elektroninius dokumentus, kurių rengimą nustato norminiai teisės aktai, jie privalo rengti, tvarkyti, įtraukti į apskaitą įstatymuose ir kituose teisės aktuose nustatyta tvarka, išsaugoti juos reikiamą laiką ir užtikrinti, kad turimi elektroniniai dokumentai išliktų autentiški, patikimi ir prieinami visą jų saugojimo laiką.

Elektroninių dokumentų valdymo taisyklės skelbiamos interneto tinklalapyje adresu:
http://www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.showdoc_l?p_id=416488&p_query=&p_tr2=2