Teisės aktų naujienosSpausdintiAtgal

  • Pakeistas 4-asis viešojo sektoriaus apskaitos ir finansinės atskaitomybės standartas „Grynojo turto pokyčių ataskaita"
    (įsigalioja 2012 m. kovo 25 d.)

Finansų ministro įsakymas
Dėl finansų ministro 2007 m. gruodžio 19 d. įsakymo Nr. 1K-380 „Dėl viešojo sektoriaus apskaitos ir finansinės atskaitomybės 4-ojo standarto patvirtinimo" pakeitimo
(2012 03 20 Nr. 1K-108, Žin., 2012 03 24, Nr. 35-1721)

Finansų ministro įsakymu pakeistas 4-asis viešojo sektoriaus apskaitos ir finansinės atskaitomybės standartas „Grynojo turto pokyčių ataskaita". Šis įsakymas taikomas finansinių ataskaitų rinkiniams, sudaromiems už 2012 metus ir vėlesnius ataskaitinius laikotarpius.

Standartas papildytas nauju 6.1.3 punktu, nustatančiu, kad viešojo sektoriaus subjektas, sudarydamas finansinių ataskaitų rinkinį, grynojo turto pokyčių ataskaitoje privalo pateikti informaciją apie mineralinių išteklių rezervą.

Mineralinių išteklių rezervą sudaro mokesčių už gamtos išteklius būsimųjų pajamų dabartinė vertė, kaip nustatyta 16-ajame VSAFAS „Biologinis turtas ir mineraliniai ištekliai". Mineralinių išteklių rezervas grynojo turto pokyčių ataskaitoje rodomas skiltyje „Kiti rezervai" (Standarto 151 punktas).

Taip pat nustatyta, kad kiti rezervai sudaromi tik teisės aktų nustatyta tvarka. Standarto 16 punktas nurodo, kad kiti rezervai sudaromi teisės aktų arba viešojo sektoriaus subjekto nuostatuose nustatyta tvarka. Vyriausybės rezervas arba savivaldybės administracijos direktorių rezervai nepriskiriami prie kitų rezervų, o viešojo sektoriaus subjektai, gavę lėšų iš šių rezervų, apskaitoje registruoja finansavimo sumas.

Pakeistas ir standarto 17 punktas, o 21-asis punktas pripažintas netekusiu galios:

21. Grynojo turto pokyčių ataskaitoje nurodyta ataskaitinio laikotarpio grynojo perviršio ar deficito suma turi sutapti su veiklos rezultatų ataskaitos atitinkamame straipsnyje nurodyta atitinkamo ataskaitinio laikotarpio grynojo perviršio ar deficito suma.

Taip pat nauja redakcija išdėstytas Standarto 1 priedas „Grynojo turto pokyčių ataskaita".

_________________

Finansų ministro įsakymas dėl finansų ministro 2007 m. gruodžio 19 d. įsakymo Nr. 1K-380 „Dėl viešojo sektoriaus apskaitos ir finansinės atskaitomybės 4-ojo standarto patvirtinimo" pakeitimo skelbiamas interneto tinklalapyje adresu:
http://www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.showdoc_l?p_id=420793&p_query=&p_tr2=2