Teisės aktų naujienosSpausdintiAtgal

  • Darbuotojams, pirmąją mokslo metų dieną išlydintiems į mokyklą vaikus iki 12 metų, suteikiama ne mažiau kaip pusė darbo dienos laisvo nuo darbo laiko
    (įsigalioja 2012 m. balandžio 24 d.)

Lietuvos Respublikos darbo kodekso 214 straipsnio papildymo įstatymas
(2012 04 12 Nr. XI-1962, Žin., 2012 04 24, Nr. 48-2331)

Pakeistas Lietuvos Respublikos darbo kodeksas ir nustatyta, kad darbuotojams, pirmąją mokslo metų dieną išlydintiems į mokyklą vaikus iki 12 metų, suteikiama ne mažiau kaip pusė darbo dienos laisvo nuo darbo laiko. Pažymėtina, kad ši nuostata taikoma tik tiems darbuotojams, kurie neturi teisės į papildomas poilsio dienas pagal LR darbo kodekso 214 straipsnio 1 dalį. LR darbo kodekso 214 straipsnis papildytas 2 dalimi ir visas straipsnis išdėstytas taip:

„214 straipsnis. Papildomos lengvatos asmenims, auginantiems vaikus

1. Darbuotojams, auginantiems neįgalų vaiką iki aštuoniolikos metų arba du vaikus iki dvylikos metų, suteikiama viena papildoma poilsio diena per mėnesį (arba sutrumpinamas darbo laikas dviem valandomis per savaitę), o auginantiems tris ir daugiau vaikų iki dvylikos metų, – dvi dienos per mėnesį (arba atitinkamai sutrumpinamas darbo laikas keturiomis valandomis per savaitę), mokant darbuotojui jo vidutinį darbo užmokestį. Darbuotojų, dirbančių ilgesnėmis negu aštuonios darbo valandos pamainomis, prašymu šis papildomas poilsio laikas gali būti sumuojamas kas trys mėnesiai.

2. Teisės į šio straipsnio 1 dalyje nustatytas papildomas poilsio dienas neturintiems darbuotojams, auginantiems bendrojo ugdymo mokykloje besimokantį vaiką iki dvylikos metų, suteikiama ne mažiau kaip pusė darbo dienos laisvo nuo darbo laiko per metus pirmąją mokslo metų dieną, mokant darbuotojo vidutinį darbo užmokestį."

Lietuvos Respublikos darbo kodekso 214 straipsnio papildymo įstatymas skelbiamas interneto tinklalapyje adresu:
http://www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.showdoc_l?p_id=422203&p_query=&p_tr2=2