Teisės aktų naujienosSpausdintiAtgal

  • Patvirtintos Valstybės ir savivaldybių institucijų, įstaigų, įmonių veiklos elektroninių dokumentų perdavimo į valstybės archyvus taisyklės
    (įsigalioja 2012 m. liepos 1 d.)

Lietuvos vyriausiojo archyvaro įsakymas
Dėl Valstybės ir savivaldybių institucijų, įstaigų, įmonių veiklos elektroninių dokumentų perdavimo į valstybės archyvus taisyklių patvirtinimo
(2012 06 22 Nr. V-63, Žin., 2012 06 27, Nr. 72-3767)

Valstybės ir savivaldybių institucijų, įstaigų, įmonių veiklos elektroninių dokumentų perdavimo į valstybės archyvus taisyklės (toliau - Taisyklės) įsigalioja 2012 m. liepos 1 d.

Taisyklės nustato valstybės ir savivaldybių institucijų, įstaigų, įmonių ilgai ir nuolat saugomų veiklos elektroninių dokumentų perdavimo toliau saugoti į valstybės archyvus reikalavimus.

Elektroniniai dokumentai į valstybės archyvą perduodami per 5 metus nuo elektroninių bylų užbaigimo metų.

Perduodami elektroniniai dokumentai turi būti sutvarkyti ir įtraukti į apskaitą pagal Elektroninių dokumentų valdymo taisyklių ir Dokumentų tvarkymo ir apskaitos taisyklių reikalavimus, taip pat jie turi atitikti Lietuvos vyriausiojo archyvaro patvirtintų arba su juo suderintų elektroninių dokumentų specifikacijų reikalavimus.

Elektroniniai dokumentai į valstybės archyvą gali būti perduoti šiais būdais:
- per elektroninio archyvo informacinės sistemos teikiamas naudotojo sąsajos priemones;
- per įstaigos elektroninių dokumentų valdymo sistemą, kuri sąveikauja su informacine sistema;
- įrašyti į vienkartinio įrašymo optines laikmenas (pvz., CD-R, DVD-R).

_________________

Lietuvos vyriausiojo archyvaro įsakymas dėl Valstybės ir savivaldybių institucijų, įstaigų, įmonių veiklos elektroninių dokumentų perdavimo į valstybės archyvus taisyklių patvirtinimo skelbiamas interneto tinklalapyje adresu:
http://www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.showdoc_l?p_id=428638&p_query=&p_tr2=2