Teisės aktų naujienosSpausdintiAtgal

  • Pakeista darbo užmokesčio minimumo nustatymo tvarka
    (įsigalioja 2012 m. rugpjūčio 1 d.)

Lietuvos Respublikos darbo kodekso 187 straipsnio pakeitimo įstatymas
(2012 06 28 Nr. XI-2140, Žin., 2012 07 10, Nr. 80-4143)

Nuo 2012 m. rugpjūčio 1 d.  Lietuvos Respublikos darbo kodekso 187 straipsnio pakeitimo įstatymu pakeista darbo užmokesčio minimumo nustatymo tvarka.

Kaip ir anksčiau, Vyriausybė Trišalės tarybos teikimu nustato minimalųjį valandinį atlygį ir minimaliąją mėnesinę algą. Atskiroms ūkio šakoms, regionams ar darbuotojų grupėms Vyriausybė Trišalės tarybos teikimu gali nustatyti skirtingus minimaliojo valandinio atlygio ir minimaliosios mėnesinės algos dydžius.

LR darbo kodekso 187 straipsnio 1 dalis papildyta nauja nuostata:

Jeigu Vyriausybė Trišalės tarybos teikimu nenustato minimaliojo valandinio atlygio ir minimaliosios mėnesinės algos iki einamųjų metų birželio 1 dienos arba nėra Trišalės tarybos teikimo dėl minimaliojo valandinio atlygio ir minimaliosios mėnesinės algos, tai ateinančių finansinių metų minimaliojo valandinio atlygio ir minimaliosios mėnesinės algos dydį nustato ir tvirtina Seimas iki Seimo pavasario sesijos pabaigos, atsižvelgdamas į praėjusių metų vidutinę metinę infliaciją (skaičiuojant nacionalinį vartotojų kainų indeksą) ir kitų vidutinio darbo užmokesčio viešajame ir privačiame sektoriuje dydžiui ir kitimui poveikį turinčių veiksnių įtaką.

_________________

Lietuvos Respublikos darbo kodekso 187 straipsnio pakeitimo įstatymas skelbiamas interneto tinklalapyje adresu:
http://www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.showdoc_l?p_id=429165&p_query=&p_tr2=2